4 maj

Olika typer av bilträffar

Om du vill ha möjligheten att se amerikanska klassiska bilar och uppleva mer av denna 50-60-tals kultur finns det flera sätt som du kan göra detta på. I Sverige finns det ett stort intresse för detta och det anordnas allt från större bilträffar till mindre cruisingevents på småorter. Många anordnar alltså små festligheter med rockabillytema eller nostalgiträffar. Om du söker på nätet efter olika bilträffar kommer du få upp en massa alternativ över hela Sverige.

Bilträffar är kanske det populäraste sättet att uppleva dessa bilar på nära håll. De anordnas på flera håll i Sverige och finns i alla storlekar. Oftast anordnas dessa över en hel helg och innehåller flera olika events under helgen. Det brukar till exempel vara en utställning där alla som vill och har möjlighet kan ställa ut sin klassiska bil. Du brukar även kunna delta i olika tävlingar och annat spännande under helgen. Eftersom det pågår under flera dagar bor de flesta på en camping i närheten. En bilträff kombineras oftast med en cruising.

Cruising är helt enkelt när flera klassiska och amerikanska bilar cruisar runt i stan. Oftast stänger man av stora delar av staden där detta anordnas och sedan kör man runt i flera timmar. Du kan antingen sitta i en av bilarna eller stå vid sidan och titta på. Många pyntar sina bilar lite extra för att sticka ut ur mängden. Många brukar samla ett gäng i sin bil och göra det hela till en trevlig kväll.

Ett annat populärt event är att gå på nostalgi eller veteranmarknader. På dessa brukar det säljas olika delar både till amerikanska bilar men också till MC och andra fordon. Det brukar även säljas all möjliga nostalgiprodukter så det är en perfekt plats att hitta nya och roliga saker till din bil eller ditt hem.