4 maj

Amerikanska retrokaféer

Vill du gå och äta på en klassisk amerikansk restaurang i retrostil? Då finns det flera alternativ runt om i Sverige. Det finns till exempel ett Mandys Diner i Älvsered som ligger utanför Ullared. Du kan alltså kombinera en shoppingrunda med en middagsupplevelse utöver det vanliga. Stället bjuder på en riktigt härlig retrokänsla och spelar givetvis rock n roll hela dagarna. Maten är riktigt god och givetvis inspirerad av staterna. På menyn finns amerikanska drinkar som Ginger Ale och Coke Float samt maträtter som hamburgare, grillat och sallader. Vi kan absolut rekommendera ett besök till detta charmiga ställe.

Vill du ta upplevelsen ett steg längre har Mandys Inn även en stuga som de hyr ut i närheten av Ge-ås och Ullared. Du kan alltså först äta lunch eller middag i restaurangen och sedan spendera natten i denna stuga. Den är både fräsch och annorlunda och är så klart inredd i samma stil som restaurangen. Det finns hela tre stycken sovrum så du kan ta med dig familjen eller ett par vänner. Det går även att köpa till frukost och städning om man skulle önska. Ett perfekt alternativ om du vill uppleva både mat och boende på en och samma gång.

Bellas Place i Bromölla utanför Kristianstad är också ett bra alternativ om du vill uppleva ett äkta amerikanskt diner fast i Sverige. De driver inte bara en restaurang utan även ett motell. På menyn finns allt från milkshakes, ribs, sallader till nachos och hamburgare. På vardagarna är det även möjligt att äta traditionell svensk husmanskost. De har lite av varje helt enkelt. Det är en otroligt gästvänlig restaurang som osar 50-tal och verkligen ger den där retrokänslan som vi älskar. Bor du långt från Skåne kan du göra en resa av det och övernatta i deras motell. Motellet går naturligtvis i samma stil som restaurangen.