4 maj

Amerikanska matställen utomlands

Det är inte bara i Sverige som det finns amerikanska matställen i retrostil. Det går även att hitta utomlands. Många går all-in och får det verkligen att kännas som man kliver rätt in i 50-talets USA. Läs vidare för att se vart du kan bege dig för att få en upplevelse utöver det vanliga.

I Barcelona finns det ett par ställen där du kan uppleva amerikansk retrostil men en av våra favoriter är Peggy Sues Diner som ligger i området Balmes i Barcelona. Inredningen går i rosa och ljusblått och är precis så där charmig som man önskar att det ska vara. Det finns både mindre bord och lite större bord med soffor. Maten är klassiskt amerikansk och du kan beställa allt från enorma och rosa milkshakes till utsökta hamburgare med pommes. På vägarna finns coola retrodetaljer i form av en gammal tv och tidsenliga klockor. Detta är något som du verkligen inte får missa nästa gång du befinner dig i Barcelona.

I Ungerns huvudstad Budapest finns det också ett kafé som inte går av för hackor. Det går under namnet WOW American Retro Diner och har allt som ett sådant matställe ska ha. Inredningen är helt fantastisk och servitörerna bär tidsenliga kläder och med stylat hår och smink. På menyn finns allt från lökringar till mumsiga hamburgare. Dessutom kan du äta läckra pannkakor eller desserter. Om du är i Budapest rekommenderar vi att du kikar förbi denna lilla pärla. De har dessutom fått 4,5 av 5 stjärnor på sin Facebooksida, vilket är ett mycket gott betyg.

Detta var bara två exempel på var du kan uppleva den amerikanska kulturen från 50- och 60-talen. Det är något som älskas inte bara i Sverige utan i stora delar av Europa och därför kan vi nästan lova att det finns något alternativ oavsett land du befinner dig i.